Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Απολογισμός 4 μηνών - Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί...

Αγαπητοί γονείς,

 
Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, τον Οκτώβριο του 2010, βάλαμε ως στόχο την ποιοτική εν γένει αναβάθμιση του σχολείου μας, δηλ. αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και των παροχών του στα παιδιά μας.

Ήταν ομόφωνη η άποψη των μελών του Δ.Σ. ότι, θέλουμε ένα σχολείο ανοικτό, ένα σχολείο που να
συμβαδίζει με τις σημερινές δυνατότητες, αλλά και πρωτοπόρο.

Ένα, λοιπόν,απ΄τα πρώτα πράγματα που μας απασχόλησε ήταν η βελτίωση των αιθουσών διδασκαλίας, των τουαλετών αλλά και του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου μας.

Με πολύ εθελοντισμό, δηλ. παροχή εργασίας από γονείς επαγγελματίες αφιλοκερδώς ή με ελάχιστα
χρήματα, αλλά και με πολλή απασχόληση απ’τα μέλη του Δ.Σ. και άλλα μέλη του Συλλόγου, έγιναν οι απαιτούμενες διαγραμμίσεις στον τάπητα του περιβάλλοντος χώρου για την δημιουργία χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων (βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, στίβος), έγινε αντικατάσταση στις φθαρμένες μπασκέτες και το φιλέ του βόλεϊ.  Ανασκευάστηκαν οι τουαλέτες των παιδιών, αγοράστηκαν διαδραστικοί πίνακες διδασκαλίας, όργανα γυμναστικής κλπ. 

Παράλληλα εγκαινιάσαμε εξωσχολικές δραστηριότητες.  Αυτό το κάναμε για να έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα λήψης γνώσεων και μαθημάτων με πολύ οικονομικό τρόπο.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους των δραστηριοτήτων αυτών που με μεράκι και με διάθεση προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες στα παιδιά μας.

Οι δραστηριότητες αυτές πρέπει να συνεχιστούν και να εμπλουτιστούν γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν διάφορα πεδία, που τα παιδιά μας αξίζει να τα παρακολουθήσουν.

Μέσα από αυτό τον ιστοχωρο ανοίγουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με όλους: μαθητές, γονείς, δασκάλους, φορείς, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος για συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας της ανύψωσης του πνεύματος της ομαδικότητας.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλα τόσα πράγματα που μπορεί και πρέπει να γίνουν.

Όμως θέλουμε να γνωρίζετε ότι στο διάστημα των 4 μηνών, προσφέραμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε και ελπίζουμε η συνέχεια για το Σύλλογό μας να είναι ακόμη καλύτερη και η συμμετοχή όλων μας ακόμη μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: