Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ηλεκτρονικά παιχνίδια από... μικρούς Αϊνστάιν

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Παλ. Φαλήρου ξεπέρασαν σίγουρα τον εαυτό τους. Με την ένταξή τους σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, έφτιαξαν ένα σύγχρονο video game με θέμα το περιβάλλον. «Η δουλειά έγινε στους υπολογιστές του σχολείου οπότε δεν μας κόστισε πολύ» λέει ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Τραγαζίκης. Θυμίζει ότι η μανία των μικρών για τα κομπιούτερ είναι παροιμιώδης και εξηγεί πως αυτή μετατράπηκε σε δημιουργία και μάθημα.

«Τα παιδιά το απολαμβάνουν» δηλώνει. «Αυτά που δούλεψαν μπροστά στους υπολογιστές για να φτιάξουν το παιχνίδι τους χάρηκαν πάρα πολύ. Το μέσο αυτό τους έκανε να επικοινωνήσουν σε ένα άλλο επίπεδο από το να τους βάλεις απλά να συνεργαστούν σε μια ομάδα με τις παραδοσιακές τεχνικές. Μαθαίνουν έτσι να αυτενεργούν» συνεχίζει ο κ. Τραγαζίκης.

Σχολιάζοντας το κόστος του προγράμματος λέει ότι «χρηματοδότηση απλά δεν υπάρχει πλέον». Προσθέτει όμως ότι: «Για να κάνεις πράγματα που θα μείνουν σε ένα σχολείο πρέπει να τα χρηματοδοτήσεις. Για να δώσεις πράγματα στις επόμενες γενεές. Δεν μπορεί απλά να τα εγκαταλείπεις» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: